Refaelov over tactiek van coach Bölöni: Daar word je niet vrolijk van

Refaelov over tactiek van coach Bölöni: "Daar word je niet vrolijk van"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 11:35zo 21-04-2019 om 11:35

Laatste update: zondag 21 april 2019 om 11:57zo 21-04-2019 om 11:57

Lior Refaelov moet maandagavond voor het verschil zorgen tegen zijn ex-ploeg Club Brugge. De spelmaker vindt zijn draai bij Antwerp, al heeft hij het soms moeilijk met de tactiek.

"Minder dan 40 procent balbezit en een bombardementje lange passen die over je vliegen: daar word je niet vrolijk van, maar de resultaten zijn er", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik kan met Laszlo praten, maar hij draait uit zichzelf al stilaan bij en begint ook offensief meer van ons te verlangen. Je kan hem ook niet kwalijk nemen dat hij het niet probeert."

Bölöni wil hoe dan ook de risico's schuwen. "Op training hebben we wel degelijk geexperimenteerd met dominant voetbal over de grond, maar we verloren de bal twee keer vlak voor ons doel en slikten twee doelpunten. Iedereen hield een naar gevoel over aan die training en dus bleef de trainer bij zijn gesmaakt recept. Kan je hem dat kwalijk nemen? Met jongens als Jelle, Haroun, Mbokani... is dit de manier waarop we het moeten doen."

Refaelov heeft de tactiek dus moeten aanvaarden. "De andere teams in Play-Off 1 hebben stuk voor stuk meer kwaliteit dan wij. We proberen het onszelf makkelijker te maken door aan details te werken. Als we de afstand tussen de linies kunnen beperken, gaan we minder moeten jagen en komen we dus ook frisser voor doel. Dat soort dingetjes kunnen een groot verschil maken. Maar we gaan het zeker niet over een totaal andere boeg gooien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws