Bondsprocureur oordeelt: ‘Opzettelijk natrappen met kans op einde carrière’

Bondsprocureur oordeelt: ‘Opzettelijk natrappen met kans op einde carrière’

08-04-2019 16:44 Laatste update: 16:53
69

De rode kaart van Ruslan Malinovskyi blijft voor controverse zorgen. Het Bondsparket heeft zeven speeldagen gevorderd en Dimitri de Condé reageerde al furieus op het voorstel. Bondsprocureur Kris Wagner velt zijn oordeel.

Tegenover De Standaard is Wagner duidelijk: ‘Indien het gewoon een lichtjes onvrijwillig wiebelend been was, van iemand die weet hoe hij moet vallen om zich niet te bezeren, dan zou ten eerste dat been helemaal niet in die richting gegaan zijn, en ten tweede ook niet met een intensiteit die zo groot is dat men iemand tot bloedens toe verwondt. Hier was dus sprake van opzettelijk natrappen, vol in iemands gezicht, met de studs in de streek van de ogen.’

‘Zo’n opzettelijke trap met de studs vol in iemands gezicht hoort echt niet thuis op een voetbalveld. Het oog is erg fragiel en het trappen met de studs naar iemands oogstreek is extra gevaarlijk. Met wat pech kan de oogbol hard geraakt worden en was Verstraetes carrière voorbij. Wie ziet uit slechts één oog, heeft immers geen normaal dieptezicht meer. Wat hier gebeurd is, is dus zeer erg. Het slachtoffer van de trap is, voor zover hij inderdaad geen schade aan zijn gezichtsvermogen heeft opgelopen, werkelijk aan een drama ontsnapt’, klinkt het.

Omdat de feiten van zo’n ernstige aard zijn zal Malinovskyi rechtstreeks voor de Geschillencommissie worden gedaagd. Op 12 april zal die zich in eerste aanleg over de zaak buiken. Een gunstig disciplinair verleden kan Genk niet inroepen want het is al de vierde rode kaart. ‘Het is bovendien niet de eerste keer dat hij vervolgd wordt wegens natrappen’, besluit Wagner.

Lees ook: Ongeloof na schorsingsvoorstel Malinovskyi: ‘Van competitievervalsing gesproken’