Anderlecht opnieuw onderuit op eigen veld: Mbokani schenkt Antwerp drie punten

07-04-2019 19:53 Laatste update: 19:55
60

RSC Anderlecht heeft zondagavond voor de tweede match op rij verloren op eigen veld. Royal Antwerp FC won met 1-2 in het Constant Vanden Stockstadion dankzij een doelpunt van Mbokani in de slotfase.

Anderlecht besefte wat er op het spel stond en greep Antwerp naar de keel in de openingsfase, maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers. Didillon moest ingrijpen op een schot van Lamkel Zé en een kopbal van Arslanagic. Halfweg de eerste helft schakelde Anderlecht een versnelling hoger. Kums mocht aanleggen voor een vrije trap, maar krulde het leer rakelings naast de kruising. Even later kreeg Gerkens de 1-0 aangeboden door Najar, maar hij mikte in één tijd over.

De thuisploeg bleef duwen en werd daarvoor uiteindelijk toch beloond. Najar kon opnieuw Gerkens bereiken en die miste deze keer niet. Zijn kopbal was onhoudbaar voor Bolat. Lang kon paars-wit echter niet genieten van de voorsprong. Mbokani pakt uit met een knape actie waarna Lamkel Zé het leer voorbij Didillon werkte. Bij het begin van de tweede helft was Anderlecht opnieuw de beter ploeg, maar er zaten te veel onzuiverheden in het spel. Doelgevaar was er amper.

Fred Rutten probeerde met de inbreng van Santini het tij te keren, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Anderlecht kreeg nog kansjes via Gerkens en Najar, maar het was Antwerp dat uiteindelijk aan het langste einde trok. Mbokani pakte uit met een geweldige actie en bediende Lamkel Zé, die op de paal besloot. Mbokani was echter perfect gevolgd om de rebound tegen de netten te keilen. Antwerp blijft na deze overwinning vierde in het klassement met 31 punten en heeft ondertussen zes op negen in Play Off 1. De Great Old heeft al vijf punten voorsprong op Anderlecht, dat na nul op negen vijfde blijft in het klassement met 26 punten.