Omstreden strafschop helpt KRC Genk een handje in zege tegen KAA Gent

06-04-2019 22:24 Laatste update: 22:26
86

KRC Genk heeft zaterdag een nieuwe stap richting de titel gezet. Het versloeg KAA Gent met 2-1. Ruslan Malinovskyi maakte voor de pauze beide Genkse goals. De eerste treffer van de Oekraïner kwam er na een omstreden strafschop. Malinovskyi kreeg in de slotfase nog rood.

Na de 1-0 nederlaag tegen Royal Antwerp FC heeft KRC Genk dus haar rug gerecht. Vlot kwam de zege van de Limburgers evenwel niet tot stand. Gent kwam immers sterk voor de dag in de eerste helft in de Luminus Arena. Yaremchuk en Asara kregen de kansen, maar de paal en Vukovic hielden de 0-0 op het bord.

Derde keer, goede keer voor strafschop
In de eerste helft waren er maar liefst drie penaltyfases. Genk claimde al na vijf minuten een strafschop na een duw in de rug van Samatta. Scheidsrechter Visser noch de VAR grepen in. Daarna liet de arbitrage ook een fase aan de andere kant gaan. Dewaest leek Verstraete aan te trappen toen de bal al weg was. Derde keer was het wel goed keer. Bronn kreeg via zijn been de bal tegen de hand. Visser ging naar de beelden kijken en gaf een strafschop.

Bij de Buffalo's waren ze boos, maar daar trok Malinovskyi zich niks van aan. De middenvelder stuurde Kaminski in de 41e minuut de verkeerde richting uit. Vier minuten later was Malinovskyi weer aan het feest. Zijn schot week af en de gevleide 2-0 ruststand was een feit.

Genk met de schrik vrij
In de tweede helft rechtvaardigde Genk lang haar voorsprong. De Limburgers leken de zege simpel over de streep te trekken, maar op vijf minuten van het einde was het toch nog bibberen. In het slotoffensief maakte Derijck de vierde Gentse kans af. Gent rook bloed en ging op zoek naar de 2-2. Gent claimde een strafschop, maar ditmaal vond Visser het geen hands.

Een tel later keerde Maehle een bal vlak voor de lijn. Genk eindigde nog met tien na rood voor Malinovskyi. Verstraete kreeg de voet van Malinovskyi in zijn gezicht. Het was niet duidelijk of het bewust gebeurde. Aan de stand veranderde er in de acht minuten blessuretijd niks meer.

Door de zege telt KRC Genk nu 38 punten. Club Brugge volgt op vier punten van de leider. Club Brugge ontvangt op maandag nog Standard, de derde uit stand. Volgende week zondag staat KRC Genk - Club Brugge op het programma.