Oppermachtig Club Brugge slaat matig KAA Gent helemaal knock-out

31-03-2019 19:50
56

Club Brugge heeft gedemonstreerd. In eigen huis speelde het KAA Gent helemaal tuureluurs en won het met duidelijke 3-0 cijfers. Een zware klap voor Gent, dat met veel ambitie begon aan Play-Off 1.

Een bal op de lat van Siebe Schrijvers, flink wat aanvallende intenties van KAA Gent. We kregen een spetterend wedstrijdbegin. Dat er nog voor het kwartier gescoord werd, was dan ook geen verrassing. Ex-inwoner van KAA Gent, Ruud Vormer, zorgde voor dat openingsdoelpunt.

De wedstrijd bleef bijzonder intensief, de potjes koken ook soms over. De VAR gaf aan dat Vadis Odjidja natrapte op Wesley Moraes. Dat was ook duidelijk te zien op de beelden. Erik Lambrechts vond het ook een rode kaart. Een terechte exit voor de middenvelder.

Profiteren deed Club Brugge meteen. Een verwoestend afstandsschot van Clinton Mata verraste iedereen, ook Thomas Kaminski. Die had er geen antwoord op: 2-0, wedstrijd gespeeld?

Een ontketend Club Brugge leek niet te stoppen. De belegering van Kaminski kende geen einde. Gent kreeg meteen te maken met Play-Off 1. Makkelijk wordt het niet. Gent kwam er dan ook helemaal niet aan te pas, waardoor het 2-0 bleef tot de rust.

Ook na de pauze bleef het overwicht gewoon voor Club Brugge. Gent probeerde, maar was niet ten machte om Ethan Horvath veel aan het werk te zetten. Aan de andere kant bleef Kaminski niet lang zonder werk zitten. Hans Vanaken kon hem na een mooie actie van Emmanuel Dennis opnieuw verslaan, 3-0. Match gespeeld.

Voor Leko het sein om enkele jongens minuten te gunnen. Arnaut Danjuma kreeg wedstrijdritme, Loïs Openda mocht zich bewijzen. Gent? Dat was nergens meer te bespeuren.

Het bleef kansen regenen, doelpunten niet. Club Brugge kon geen vierde kers op de taart zetten. Het bleef 3-0.

View this post on Instagram

@clubbrugge komt met een statement richting @krcgenkofficial na een knappe overwinning tegen @kaagent! #jpl #clubbrugge #gent #genk #vormer #dennis #vanaken #schrijvers #denswil