Martinez overladen met lof: Eén van de beste van de wereld, meer dan een trainer

Martinez overladen met lof: "Eén van de beste van de wereld, meer dan een trainer"

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 14:35za 23-03-2019 om 14:35

Onder Roberto Martinez zijn de Rode Duivels uitgegroeid tot één van de meest gevierde landenteams ter wereld. Toch is niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van de Spanjaard. Mehdi Bayat zet de bondscoach volledig uit de wind.

"Roberto heeft alle kenmerken van een moderne trainer voor een federatie als de Belgische", begint de grote man van Sporting Charleroi zijn lofrede in Het Laatste Nieuws. "Hij is 'puur' - Roberto staat boven elke communautaire twist - hij kent de Premier League, waar 70% van onze internationals spelen, hij kan meepraten
over de leefwereld van de jongens, hij vindt de juiste mensen om een staf samen te stellen, hij is tactisch uitstekend, en vooral, Roberto is hier niet op vakantie."

"Martínez is meer dan een trainer van de Rode Duivels", vervolgt Bayat met vuur. "Hij tekent een structuur uit waarvan elke bondscoach in de toekomst zal kunnen profiteren. Ik vind Roberto één van de beste trainers ter wereld."

Roer omgegooid
Bayat trekt een vergelijking met Martinez' voorganger. "Marc Wilmots creeerde une bulle fermée en baseerde zijn aanpak van de groep op 'wij tegen de rest'. Martínez doet net het tegenovergestelde. Hij vormde een groep mét de rest - federatie, media, fans, partners... Het is niet meer van: 'Tous ces méchants sont contre nous.' Roberto is als een gezond virus. Hij heeft de nationale ploeg opnieuw uitgevonden. Ik benijd zijn opvolger", besluit hij.

Poll

Ben jij fan van Martinez?

(172 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws