Martinez overladen met lof: Eén van de beste van de wereld, meer dan een trainer

Martinez overladen met lof: "Eén van de beste van de wereld, meer dan een trainer"

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 14:35za 23-03-2019 om 14:35

Onder Roberto Martinez zijn de Rode Duivels uitgegroeid tot één van de meest gevierde landenteams ter wereld. Toch is niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van de Spanjaard. Mehdi Bayat zet de bondscoach volledig uit de wind.

"Roberto heeft alle kenmerken van een moderne trainer voor een federatie als de Belgische", begint de grote man van Sporting Charleroi zijn lofrede in Het Laatste Nieuws. "Hij is 'puur' - Roberto staat boven elke communautaire twist - hij kent de Premier League, waar 70% van onze internationals spelen, hij kan meepraten
over de leefwereld van de jongens, hij vindt de juiste mensen om een staf samen te stellen, hij is tactisch uitstekend, en vooral, Roberto is hier niet op vakantie."

"Martínez is meer dan een trainer van de Rode Duivels", vervolgt Bayat met vuur. "Hij tekent een structuur uit waarvan elke bondscoach in de toekomst zal kunnen profiteren. Ik vind Roberto één van de beste trainers ter wereld."

Roer omgegooid
Bayat trekt een vergelijking met Martinez' voorganger. "Marc Wilmots creeerde une bulle fermée en baseerde zijn aanpak van de groep op 'wij tegen de rest'. Martínez doet net het tegenovergestelde. Hij vormde een groep mét de rest - federatie, media, fans, partners... Het is niet meer van: 'Tous ces méchants sont contre nous.' Roberto is als een gezond virus. Hij heeft de nationale ploeg opnieuw uitgevonden. Ik benijd zijn opvolger", besluit hij.

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Poll

Ben jij fan van Martinez?

(172 stemmen)

Plaats een reactie

zaterdag 23 maart 2019 om 15:19
Voor mij moet een bondscoach en kapitein altijd de landstaal spreken. Mede daardoor ben ik anti rode duivels.
Vind ik leuk
zaterdag 23 maart 2019 om 15:30
@bruggekampioen 🤔wat is voor u dan De landstaal??? Naar mijn weten hebben we er 3 🤪
Vind ik leuk
Smuuw +1426
zaterdag 23 maart 2019 om 15:37
Hij vergeet dat Vlaanderen geen land is 😂😂
Vind ik leuk
zaterdag 23 maart 2019 om 17:29
ja maar engels is er daar geen van bij mijn weten 🤓
Vind ik leuk
freejazz +2633
zaterdag 23 maart 2019 om 19:53
Mede daardoor. En waardoor nog ?
Vind ik leuk
zaterdag 23 maart 2019 om 16:51
Anti-Rode Duivels omdat de coach geen Nederlands of Frans spreekt...Belgisch voetbal is niet belangrijk dan?? Speciale gedachte toch...denk wel dat de spelers hem begrijpen en nog altijd als een blok achter hem staan. Daar draait het toch om, daarom kijk ik naar de voetbal. Ik vraag mij dan af of gij niet kijkt, juist daarom...??
[Reactie gewijzigd op zaterdag 23 maart 2019 om 16:51]
Vind ik leuk
Vlad +4840
zaterdag 23 maart 2019 om 20:11
Met spelers van dergelijk niveau die actief zijn bij topclubs heb je inderdaad iemand nodig die weet hoe het er daar aan toe gaat, momenteel zie ik geen enkele Belgische coach daartoe in staat. We moeten beseffen dat Martinez misschien wel de best mogelijke trainer is die onze RD konden treffen. Hij kent het reilen en zeilen op hoog niveau en geeft zich met hart en ziel voor onze nationale ploeg en het Belgische voetbal in het algemeen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws