Refs vragen loonsverhoging voor Play-Off 1: 'Anders dreigt er chaos'

Refs vragen loonsverhoging voor Play-Off 1: 'Anders dreigt er chaos'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 11:00do 21-03-2019 om 11:00

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 11:12do 21-03-2019 om 11:12

Play-Off 1 staat voor de deur, en dus moeten ook de refs heel wat matchen afwerken op korte tijd. Vooral voor de assistenten ligt dat moeilijk, want zij moeten vanaf dit seizoen verplicht op afzondering in Tubeke. Zij willen een betere vergoeding en wachten op een voorstel.

De Bond wil de scheidsrechters in ideale omstandigheden aan de aftrap krijgen. Daarom wordt het hele team daags voordien in het oefencentrum verwacht voor een grondige voorbereiding, met onder meer technische en tactische sessies.

In totaal zijn er zeven hoofdrefs (Van Driessche, Verboomen, Visser, Lardot, Laforge, Boucaut en Lambrechts) en twaalf assistenten aangeduid voor Play-Off 1. Vooral die assistenten vragen om een betere verloning. Ze moeten namelijk vrijaf nemen op hun werk. Assistenten werken namelijk bijna allemaal fulltime en moeten dus tijd vrijmaken voor die sessies. Als er geen loonsverhoging komt dreigt er chaos, zo vertelt Het Nieuwsblad.

Ook de videorefs vragen om een loonsverhoging om hun verlof te compenseren. De assistenten van de VAR moeten niet op afzondering, maar ook zij vragen meer loon. Momenteel krijgen ze namelijk slechts 80 euro per wedstrijd, terwijl er miljoenen kunnen afhangen van een verkeerde beslissing. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws