Broos kondigt transferoffensief bij Oostende aan: 'Volgend seizoen versterken'

Broos kondigt transferoffensief bij Oostende aan: 'Volgend seizoen versterken'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 16:33wo 20-03-2019 om 16:33

KV Oostende is bezig aan een grote hervorming. Het zag al heel wat spelers vertrekken en zal dat komende zomer opnieuw zien gebeuren. Die vertrekkers wil het niet vervangen met veel te jonge of oude spelers.

Zo beseft Hugo Broos dat er komende zomer een kwaliteitsinjectie nodig is. Maar de technisch directeur zal geen mannen boven de 30 jaar oud halen. "Ik had al met Gert besproken dat we ons volgend seizoen zouden versterken, maar misschien geloofde hij het niet of had hij zijn twijfels", zegt Broos in Sport/Voetbalmagazine.

"We gaan niet meer voor jongens die nog alles moeten bewijzen en misschien goed kunnen worden, wel voor ervaren spelers die al een paar seizoenen op het hoogste niveau spelen. Geen dertigplussers, maar midtwintigers waarop de club ook een meerwaarde kan creëren", klinkt het.

Meer geld
KVO hoopt zo nog een meerwaarde te kunnen creëren door spelersverkopen. "Niet in de grootorde van Dimata - van 500.000 euro naar 11,5 miljoen is uitzonderlijk -, maar je kunt spelers wel voor 400.000 euro binnenhalen en ze na twee jaar voor het dubbele verkopen. Door zulke zaken te realiseren, creëren we een steviger basis. Daarom wordt ons scoutingapparaat steeds belangrijker", besluit Broos.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws