“Nog vijftien maanden bevestigen en dan vaste waarde bij de Rode Duivels”

“Nog vijftien maanden bevestigen en dan vaste waarde bij de Rode Duivels”

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 13:00wo 20-03-2019 om 13:00

Het duurde een tijdje, maar ondertussen is Zinho Vanheusden een vaste waarde bij Standard. De Rouches huren de verdediger van Inter. Eric Van Meir geeft Vanheusden de raad om nog minstens één jaar bij Standard te blijven. Dan is hij volgens de analist klaar voor de Rode Duivels.

"Als je zijn huidige spelpeil bekijkt, dan kan je je afvragen waarom het tot november geduurd heeft vooraleer hij een vaste stek kon bemachtigen. Het lijkt mij voor hem het best dat hij volgend seizoen voor Standard blijft voetballen. Dan kan hij écht een volledig seizoen in de basis spelen, dat zou een volgende stap zijn in zijn ontwikkeling", aldus Van Meir in Sport/Voetbalmagazine.

Vanheusden leerde bij Standard al uit tegenslagen. Volgens Van Meir moet hij dat blijven doen. "Hij stond in de ploeg die een serieuze pandoering kreeg tegen Sevilla vorige zomer en dat kwam hem duur te staan. Als hij de volgende twaalf tot vijftien maanden kan bevestigen, dan wordt hij een vaste waarde bij de Rode Duivels. In de tussentijd kan hij best nog wat body kweken, wat hem sterker zal maken in de duels. Snelheid en wendbaarheid heeft hij al. Komen daar ervaring en wat extra kilo's bij, dan spreek je over nog een stapje hoger."

Lees ook: Standard zendt haar zonen uit: liefst veertien (!) spelers naar nationale ploeg

Poll

Is Vanheusden nu al klaar voor de nationale ploeg?

(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws