Ex-trainer doet beklag over Aubameyang: 'Hij kwam gewoon elke dag te laat'

Ex-trainer doet beklag over Aubameyang: 'Hij kwam gewoon elke dag te laat'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 09:32wo 20-03-2019 om 09:32

Peter Bosz noemt Pierre-Emerick Aubayemang 'een lieve jongen met een gebruiksaanwijzing'. De Gabonese spits maakte het bij Borussia Dortmund te bont door een vertrek te forceren. Bosz moest daarmee om zien te gaan.

"Het is helemaal geen vervelende jongen. Ik vond het een lieve jongen die altijd z'n ploeggenoten wilde helpen", vertelt Bosz bij Bij Andy in de Auto. "Het is wel iemand met een gebruiksaanwijzing. Een transfer naar China ging niet door, waardoor hij ontzettend veel geld heeft laten liggen. Dat heeft hij geaccepteerd. Toen Dembélé een paar weken later wél naar FC Barcelona ging, had hij zoiets van: wacht even. Dembélé kwam gewoon niet meer opdagen."

"Vanaf dat moment kwam hij gewoon iedere dag te laat", vervolgt Bosz over Aubameyang. "Dat was gewoon een statement. De spelers zijn altijd half 10 in de kleedkamer. Terwijl ik met m'n praatje bezig was, kwam hij weer binnen. Ik riep hem daarna bij me en zei: Auba, kom op man. Dan kwam hij één dag op tijd en was hij de rest van de week weer te laat. Hij wilde het echt forceren."

Moeilijke jongen
Bosz vertelt dat Aubameyang op een vrijdag, rond de persconferentie, een grote cameraploeg verwelkomde op het trainingsveld. Daar kreeg Bosz niets van mee, omdat hij op dat moment de pers toesprak op een andere locatie. "Hij liet ze binnen. Dat waren Franse YouTubers die naar Duitsland waren gekomen om met hem challenges te doen. Dribbelen, schieten etc.. Vier uur lang, twee dagen voor een wedstrijd."

Vanaf dat moment was de maat vol voor Bosz. "De volgende ochtend kreeg ik dat te horen. Toen heb ik hem bij me geroepen en hem voor de wedstrijd tegen Vfb Stuttgart geschorst. Hij accepteerde het, maar kreeg waarschijnlijk van mensen te horen dat dat ideaal was om nóg meer druk te zetten. In de avond had hij iets gepost op Instagram, waar hij zijn medespelers afbrandde."

Aubameyang speelt inmiddels voor Arsenal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws