Kopzorgen voor Martinez: 'Hij is definitief out voor Rusland én Cyprus'

Kopzorgen voor Martinez: 'Hij is definitief out voor Rusland én Cyprus'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 08:01wo 20-03-2019 om 08:01

De Rode Duivels starten donderdag aan hun EK-kwalificatiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Rusland. Het wordt echter puzzelen voor Roberto Martinez, want nu haakt ook Romelu Lukaku definitief af. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant zal Lukaku twee à drie weken aan de kant staan, waardoor hij ook forfait moet geven voor de uitwedstrijd in Cyprus. Een MRI-scan bracht dezelfde diagnose naar voor als in Manchester, waardoor zijn enkel de Rode Duivel aan de kant houdt.

Lukaku zakte maandag dan wel af naar Tubeke, toch wisten zijn collega-Rode Duivels naar verluidt al snel dat hij niet van de partij zou zijn tijdens de wedstrijden. Dat Lukaku gemist zal worden, bewijzen zijn cijfers. In de laatste 19 wedstrijden voor België was hij goed voor 22 doelpunten, maar liefst 40 procent van de totale productie.

Twee à drie weken
Manchester United probeert Lukaku fit te krijgen voor het Champions League-duel tegen FC Barcelona op 10 april. De aanvalsleider van de Rode Duivels zal met de hulp van Lieven Maesschalck revalideren in Antwerpen.

Het lijstje afwezigen wordt steeds groter voor Martinez. Naast Lukaku zijn ook Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Vincent Kompany, Thomas Meunier en Moussa Dembélé niet fit om te spelen. 

Poll

Winnen de Rode Duivels tegen Rusland

(348 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws