Straf! U19 van Club Brugge schakelt AC Milan uit na thriller op Viareggio Cup

Straf! U19 van Club Brugge schakelt AC Milan uit na thriller op Viareggio Cup

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 17:40di 19-03-2019 om 17:40

De U19 van Club Brugge heeft zich op de prestigieuze Viareggio Cup geplaatst voor de kwartfinale. Dinsdag werden de leeftijfsgenoten van het grote AC Milan verslagen na strafschoppen (4-2).

Club Brugge had zich als nummer twee in de poule weten te plaatsen voor de achtste finales. Het duel met Milan mondde uit in een ware thriller. Het zag er na 67 minuten slecht uit voor Blauw-Zwart, want op dat moment keek de Belgische vertegenwoordiger nog tegen een 0-2 achterstand aan. Nadat Pecorino aan het uur de score had geopend, werd de marge zeven minuten later verdubbeld door Haidara.

De Brugse talenten gaven zich echter niet gewonnen en kregen via Siemen Voet een kwartier voor tijd terug hoop. In de allerlaatste minuut maakte Mathias De Wolf de comeback helemaal compleet. Vervolgens moest een strafschoppenreeks bepalen wie er door zou gaan naar de laatste acht.

Club kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Vier van de vijf Bruggelingen hielden het hoofd koel vanaf elf meter. Enkel Louis Declerck wist zijn strafschop niet te benutten aan Brugse kant. Omdat de Italianen twee keer de fout in gingen, was de buit binnen: 2-4. Milan was nochtans met negen eindzeges recordkampioen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws