KRC Genk baalt: “Daardoor verdwijnt de aandacht voor ons goeie voetbal”

KRC Genk baalt: “Daardoor verdwijnt de aandacht voor ons goeie voetbal”

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 13:44di 19-03-2019 om 13:44

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 13:45di 19-03-2019 om 13:45

KRC Genk speelde 3-3 gelijk op het veld van Zulte Waregem. Vooral negatieve randzaken kwamen naar boven. De Pozuelo-pop en het bengaals vuur zetten KRC Genk in een slecht daglicht.

Dat weet ook CEO Erik Gerits. "Die tifo met het treintje vond ik heel mooi. Oké, die trein reed over de pop, maar die hing er ook plots. Ik weet niet of ze dat op voorhand gecombineerd hadden. Die pop zelf vonden wij ook wansmakelijk. Dat hoort niet bij het DNA van Genk. We vinden dit als club niet oké."

"Door nevenzaken als die pop of ook dat bengaals vuur verdwijnt de aandacht voor ons goeie voetbal naar de achtergrond”, gaat Gerits verder. “Ook dat bengaals vuur is niet oké. We zullen daar een boete voor krijgen en er zullen stadionverboden uitgedeeld worden. Dit is niet goed voor ons imago bij de start van de play-offs."

Signaal geven
Gerits weet dat vuurwerk heel gevaarlijk is en wil de supporters dat dan ook duidelijk maken. "We moeten een signaal geven naar onze supporters dat bengaals vuur héél gevaarlijk is. Het zorgt voor brandwonden bij de fans en voor boetes voor de club. Hierdoor berokkenen ze hun eigen club schade."

Lees ook: Politie zoekt naar KRC Genk-supporter met Pozuelo-opblaaspop

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws