UPDATE: Cercle wil samen met Club Brugge meebetalen voor nieuwe grasmat

UPDATE: Cercle wil samen met Club Brugge meebetalen voor nieuwe grasmat

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 12:32di 19-03-2019 om 12:32

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 12:34di 19-03-2019 om 12:34

Club Brugge gaat deze week een nieuwe grasmat aanleggen. Dat verklaarde Roel Vaeyens, sportief coördinator bij blauw-zwart, maandag na de kalendervoorstelling in het bondgebouw in Brussel.

"De oude grasmat wordt afhankelijk van de weersomstandigheden tegen eind deze week verwijderd", vertelt Vaeyens aan Het Nieuwsblad. "Er zal dan onmiddellijk een nieuwe natuurgrasmat gelegd worden. We hebben gekozen voor een veld dat minstens kwalitatief goed genoeg is voor de Play-Offs.

"Op 50 dagen worden toch weer tien matchen gespeeld in Jan Breydel. In België wordt geen enkele mat zo intensief gebruikt. Het is nog afwachten of Cercle Brugge financieel zal bijdragen. De gesprekken zijn nog lopende, maar wij konden niet wachten en moesten onze verantwoordelijkheid nemen. De huidige grasmat laat niet toe om profvoetbal te spelen", besluit Vaeyens.

Update 19/03, 12.32: Normaal gezien wordt eind deze week de grasmat in het Jan Breydelstadion vervangen. Het Nieuwsblad meldt dat Cercle samen met Club Brugge zal meebetalen voor de nieuwe mat. Onderhandelingen over de procent van de kostprijs die ze zullen bijdragen lopen nog.

Lees ook: Kalendercommissie heeft ook de complete puzzel voor Play-Off 2 weten te leggen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws