Zeer veel vertrouwen: ''Anderlecht kan dit jaar de rol van Standard overnemen''

Zeer veel vertrouwen: ''Anderlecht kan dit jaar de rol van Standard overnemen''

11-03-2019 17:45
9

Anderlecht heeft er ongewoon lang voor moeten knokken, maar met nog een speeldag te gaan is Anderlecht dan toch verzekerd van een plaats in Play-Off 1. De vraag is wat de Brusselaars nog klaar kunnen spelen in de kampioenspoule. Thomas Chatelle, analist van La Dernière Heure, denkt dat zijn ex-club nog verrassend sterk uit de hoek kan komen.

Chatelle houdt rekening met een prominente rol voor Paars-wit. ''De kwalficatie van Anderlecht is normaal voor een club van dit kaliber, maar gezien de catastrofale fase in het najaar is het dit jaar een mirakel. Het is waarom ik denk dat Anderlecht de rol van het Standard van vorig jaar over kan nemen. De spelers zullen een boost krijgen door de halvering van de punten, die dit keer in hun voordeel zal zijn'', legt Chatelle uit bij de RTBF.

Anderlecht zal ook nog sterker worden, zo verwacht Chatelle. ''Het team krijgt ook kwaliteit terug met de rentree van Dimata, Trebel en Bornauw. En dan tel ik al die spelers die Rutten wakker heeft gemaakt, bevrijd of gekalmeerd door ze simpelweg een kans te geven, zoals Obradovic en Appiah, niet mee. Verschaeren krijgt speeltijd, Kums krijgt zijn niveau terug, Bolasie is bepalend. Wat iedereen ook mag zeggen, er is talent aanwezig in deze ploeg en dit talent kan pijn gaan doen in de komende weken'', is Chatelle uiterst optimistisch gestemd.

Lees ook: Anderlecht-speler maakt indruk: 'Hij is zo atletisch, een bulldozer'