Boezemvriend Van der Elst: ''Blijf Gert door dik en dun verdedigen''

Boezemvriend Van der Elst: ''Blijf Gert door dik en dun verdedigen''

07-03-2019 11:47
1

Gert Verheyen legde woensdag zijn taken als hoofdcoach van KV Oostende neer. Franky Van der Elst blijft achter als T2. ''We verliezen een hele goede coach'', reageerde Van der Elst woensdag bij Proximus Sports. 

"Dit is niet het scenario dat we voor ogen hadden, noch Gert, noch de rest van de technische staf. Gert heeft heel veel kwaliteiten. Ik blijf hem door dik en dun verdedigen en dat zal ik altijd doen. Dat is terecht. Ik weet wat hij er allemaal heeft ingestoken. Hij werkte bijna letterlijk dag en nacht'', steunt hij zijn boezemvriend.

Van der Elst zegt Verheyen in de laatste fase niet meer op andere gedachten heeft proberen te brengen. ''Nu niet meer, maar tijdens het seizoen zijn er momenten geweest waarbij je voelde dat hij een bemoedigende klop of de juiste woorden nodig had. Gert is een winnaar. Hij heeft er altijd alles voor gedaan. Als je dan voelt dat je maar deze impact kan hebben...", toont hij begrip.

Geen optie 
Sportief directeur neemt voorlopig de honneurs waar. Van der Elst heeft er geen seconde aan gedacht om het stokje over te nemen. ''Ik behoud mijn rol. Ik heb al gezegd dat ik geen T1 meer wil zijn, niet bij Oostende en nergens anders. Ik voelde me absoluut niet geroepen om zijn rol over te nemen."