BREAKING: Moeskroen moet vrezen voor licentie na bezoek van gerecht

BREAKING: Moeskroen moet vrezen voor licentie na bezoek van gerecht

27-02-2019 19:15 Laatste update: 19:19
11

Op het veld gaat het Moeskroen de laatste weken voor de wind met een 18 op 18, maar naast het veld gebeuren minder fraaie dingen. Na een inval van het gerecht komt de licentie van de Henegouwers in het gedrang.

De rekeningen van de club zijn bevroren, zo weet SporzaEr zijn nu ook twee interim-beheerders aangesteld, bevestigt het parket. Die maatregelen gebeuren binnen het onderzoek naar zwart geld in het Belgische voetbal.

Het gerecht onderzoekt Moeskroen al sinds april 2018. De club zou namelijk in handen zijn van makelaar Pini Zahavi, terwijl dat verboden is. Bovendien zou Moeskroen zijn licentie hebben gekregen door valse documenten in te dienen bij het BAS. Daarom voerde de politie ook zeven huiszoekingen uit bij de betrokken partijen.

Parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt geeft meer uitleg. "Op verzoek van de onderzoeksrechter zijn alle rekeningen bevroren en alle gelden in beslag genomen. Spelers en personeel zullen worden doorbetaald. Transfers doen? Dat lijkt mij een lastiger verhaal."