Genk-sterkhouder tekende nieuwe verbintenis: Hier kom ik tot mijn recht

Genk-sterkhouder tekende nieuwe verbintenis: "Hier kom ik tot mijn recht"

20-02-2019 08:30 Laatste update: 08:30
3

Racing Genk zag verschillende spelers afgelopen winter schermen met de interesse van buitenlandse clubs. Iedereen bleef, al staat wel Alejandro Pozuelo nog op vertrekken. Jere Uronen blijft de Limburgers trouw en heeft daar een goede reden voor.

De Finse linksachter zette recent zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022. "Ik ben een heel loyaal persoon. Ik heb heel veel te danken aan KRC Genk, zij zijn me bij een kleine club in Zweden komen oppikken. Ik heb hier grote stappen kunnen zetten en werd altijd goed behandeld. Dan wil ik ook iets teruggeven", aldus Uronen in een interview met Het Belang van Limburg.

Helemaal in zijn sas
In Genk komt de linksachter naar eigen zeggen helemaal tot zijn recht. "Bovendien kom ik in deze voetbalfilosofie optimaal tot mijn recht. Ik zou niet gelukkig zijn, mocht ik bij een staartploeg in de Premier League elke week alleen maar ballen naar voren moeten trappen vanuit de eigen backlijn."

De ambities van Uronen reiken dan ook verder dan enkel dit seizoen. "Ik wil combineren, mee aanvallen. En elke week spelen om te winnen. Ik geloof in dit sportief project. Ik ben er zeker van dat onze huidige prestaties geen toeval zijn, deze club wil ook de volgende jaren meestrijden voor de titel."