Trekt  De Wolf dra naar Belgische topclub? “Daar twijfelt niemand aan

Trekt De Wolf dra naar Belgische topclub? “Daar twijfelt niemand aan"

09-02-2019 11:48
8

Ortwin De Wolf is dit seizoen de nummer één onder de lat bij Sporting Lokeren. Vorig weekend tegen KV Kortrijk koos Glen de Boeck echter voor Davino Verhulst. Transferperikelen bij De Wolf lagen aan de basis van die keuze. Dat geeft keeperstrainer Pieter-Jan Sabbe toe.

Club Brugge trok deze winter aan de mouw van de 21-jarige doelman. Volgens Sabbe staat er de Wolf een mooie toekomst te wachten. "Daar twijfelt niemand ook maar een seconde aan. Voor mij behoort hij tot de top drie van jonge, Belgische doelmannen. Hij kan nog jaren op het hoogste niveau meedraaien. Hij is zelfs klaar voor een stap hogerop", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Juiste ingesteldheid en mentaal sterk
De West-Vlaamse doelmannentrainer ziet dat De Wolf ook nog eens een uitstekende mentaliteit heeft. "Naast talent, heeft Ortwin ook de juiste ingesteldheid. Die jongen doet alles wat hij moet doen en zal er staan wanneer hij terug zijn kans krijgt. Hij blijft vechten, daar moet je niet aan twijfelen."

Ondanks de druk van buitenaf doet De Wolf het – gezien de situatie waarin Lokeren verkeert – goed. "Het is een rustige doelman, maar zeker niet introvert. Blijkbaar kan hij goed om met de druk. Chapeau voor die jongen. Want voor een doelman is het ook ongelofelijk zwaar om op die laatste plaats te staan."