Vertrokken, maar niet vergeten: Kan geen slecht woord over Genk zeggen

Vertrokken, maar niet vergeten: "Kan geen slecht woord over Genk zeggen"

09-02-2019 09:01
12

Siebe Schrijvers verliet afgelopen zomer zijn 'thuis' bij KRC Genk en trok naar Club Brugge. En zet die hem niet geliefd maakte bij de supporters van Genk, maar toch houdt Schrijvers vooral goede herinneringen over aan zijn ex-ploeg.

"Klopt, ja. Veertien jaar, dat kun je niet verbergen", zegt Schrijvers in Het Laatste Nieuws. "Alles wat ik vandaag als voetballer ben, heb ik aan Racing Genk te danken. Vandaag ben ik heel trots dat ik voor de grootste club van het land speel, toch kan ik geen slecht woord zeggen over Genk", geeft de aanvaller aan.

"Vanaf mijn achtste ben ik er opgegroeid en heb ik er alle kansen gekregen. Jaar in, jaar uit werkte ik met de beste jeugdtrainers. Ook voor mijn uitleenbeurt aan Waasland-Beveren ben ik hen heel dankbaar", aldus Schrijvers.

Toch vertrok hij bij de Genkies. "Waarom ik er moest vertrekken, is moeilijk uit te leggen. Als jeugdspeler werd er altijd heel erg veel van mij verwacht. Nog voor ik de stap naar de A-kern had gezet, stond mijn naam al in de pers. Deze stap naar Club moest gewoon gezet worden. Verse lucht, zegt men dan. Geen moment heb ik mij deze transfer beklaagd", besluit Schrijvers.