Vrancken glundert na overwinning tegen Union: 'Lieten ons niet ringeloren'

Vrancken glundert na overwinning tegen Union: 'Lieten ons niet ringeloren'

13-01-2019 19:13
2

KV Mechelen heeft zondagnamiddag een belangrijke zege geboekt. De ploeg van Wouter Vrancken won met 1-2 op het veld van Union Saint-Gilloise, waardoor de Brusselaars zo goed als uitgeschakeld zijn voor de tweede periodetitel.

De coach was uiteraard heel gelukkig met de overwinning. "Geweldig toch als je in zo’n topper de drie punten kan pakken. Voor Union was het alles of niets. We wisten dat de thuisploeg het niet enkel sportief zou spelen", vertelde Vranken volgens de website van Mechelen. "Dan krijg je veel strijd. Zeker ook op een drassig veld. Maar mijn jongens waren hierop voorbereid en lieten zich emotioneel niet ringeloren. De zege vind ik absoluut verdiend."

Mechelen staat nu samen met Beerschot-Wilrijk aan de leiding in de tweede periode in 1B met zeventien punten. Eerste achtervolger Union heeft al een achterstand van acht punten. "Iedereen denkt dat het nu een strijd tussen Beerschot en ons zal worden, maar dit is 1B. Toen we in de eerste periode op het Kiel verloren, schreef iedereen ons af. Of ons onderling duel binnen enkele weken bepalend zal zijn? Nee, zeker niet. Het zal wel een heel spannende en leuke partij worden", besloot de coach van Malinwa.

Lees ook: KV Mechelen komt met zwaarbevochten zege weer naast Beerschot-Wilrijk