Ogunjimi over exotische avonturen: ''Voorzitter voerde zelf vervanging door''

Ogunjimi over exotische avonturen: ''Voorzitter voerde zelf vervanging door''

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 13:20zo 13-01-2019 om 13:20

Marvin Ogunjimi is terug op de Belgische velden. Na omzwervingen in Noorwegen, Zuid-Korea, Thailand, Albanië, Kazachstan, Wit-Rusland en Vietnam draagt de ex-Rode Duivel nu het shirt van Lierse Kempenzonen. Daar gaat er waarschijnlijk heel anders aan toe dan bij zijn exotische avonturen.

Ogunjimi vertelt in de Gazet van Antwerpen de meest opvallende anekdotes. ''Tja, soms maakte ik ook de vreemdste zaken mee. In Thailand ontmoette ik bij Ratchaburi een knotsgekke voorzitter. Een kerel van amper 35 jaar die van zijn steenrijke vader een club als speeltje cadeau had gekregen. Die daalde tijdens de match van de tribune af om in hoogsteigen persoon een vervanging door te voeren. De coach stond er bij en keer er naar'', aldus Ogunjimi.

De betreffende voorzitter liet zich ook opmerken door bizarre dreigementen. ''Een Japanse ploegmaat dreigde hij met een conditietrainer de bergen in te sturen omdat zijn revalidatie niet snel genoeg vorderde. Ongezien'', herinnert Ogunjimi zich.

In Vietnam waren het dan weer de leefomstandigheden van zijn ploegmaats die de zevenvoudig Rode Duivel niet zal vergeten. ''Het heeft me wel altijd gefascineerd hoe het voetbal in die landen wordt ervaren. De spelers sliepen er een hele week lang samen met vrouw en kinderen op een hotelkamer. Enkel na de match trokken ze huiswaarts om vervolgens opnieuw op die kamer de volgende match voor te bereiden. Het zijn anekdotes die me altijd bij zullen blijven'', besluit Ogunjimi.

Succesvol debuut
Overigens beleefde de inmiddels 31-jarige spits een geslaagd debuut namens Lierse Kempenzone. Ogunjimi bezorgde de club uit de Eerste Amateurklasse met zijn eerste treffer een punt tegen Dender: 1-1.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om 18u30 krijgen we een heerlijke topper in de Bundesliga! Wie zie jij winnen? #Dortmund #BorussiaDortmund #Bayern #BayernMunchen #Witsel #Lewandowski #Bundesliga

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws