Jonkies helpen Anderlecht voorbij Waasland-Beveren en aan de vijfde plek

27-12-2018 22:18
47

Anderlecht heeft het jaar dan toch met een positieve noot en winst afgesloten. In eigen huis haalde het met 3-0 van Waasland-Beveren, waardoor het ook op de vijfde plek in de stand 2018 eindigt.

Anderlecht had nog iets goed te maken voor de eigen supporters. Dat werd ook snel duidelijk. Het heilige vuur brandde bij de paars-witte spelers en de ploeg van Karim Belhocine begon furieus aan de wedstrijd. Dat het nog voor de tiende minuut al 1-0 stond, is niet verrassend. Landry Dimata kon voor de vroege voorsprong zorgen. De Waaslanders werden bij de keel gegrepen en konden amper op adem komen.

Na het doelpunt doofde het heilige vuur bij Anderlecht enigszins uit. De Brusselaars hadden nog balbezit, maar kwamen amper nog aan kansen. Waasland-Beveren kreeg geen grip op de wedstrijd. Bij rust stond het dan ook 1-0.

De jeugd doet het
Anderlecht begon de tweede helft zoals de eerste. Het werd ook voor Sebastiaan Bornauw een onvergetelijke wedstrijd. In de 50e minuut scoorde hij zijn allereerste profdoelpunt voor paars-wit. Anderlecht zonder al te veel problemen dus op weg naar de winst. Na dat doelpunt kabbelde de wedstrijd rustig voort.

De wedstrijd leek al gestreden voor Anderlecht. Het ging nog op zoek naar dat derde doelpunt en werd daar uiteindelijk nog voor beloond. Dimata maakte er net voor affluiten nog 3-0 van, de eindsand.

Door de winst sluit Anderlecht 2018 af met een vijfde plek in de stand. Het telt één punt meer dan STVV (6) en drie punten meer dan KAA Gent (7). Standard (4) heeft twee punten voorsprong. Waasland-Beveren blijft steken op de veertiende plek.