Club Brugge raakt niet voorbij KV Kortrijk, VAR is de pineut

15-12-2018 19:45 Laatste update: 19:51
13

Club Brugge heeft opnieuw punten laten liggen. Op het veld van KV Kortrijk kwam het niet verder dan een zoutloze 0-0, al werd een doelpunt van Emmanuel Dennis wel afgekeurd.

In een ijskoud Guldensporenstadion eiste Club Brugge meteen de bal op, maar de dubbele muur van KV Kortrijk stond pal. Meer nog: de eerste kans kwam er pas na 35 minuten. Rits kon een afvallende bal tussen de palen krijgen, maar daar was Kaminski alert. Het was meteen het enige wapenfeit in een bijzonder gesloten eerste helft.

In de tweede helft begon Club beter, met pogingen over en weer. Avenatti kreeg de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar zijn afgeweken bal kon Horvath niet verschalken. Even later redde Kaminski een kopbal van Vanaken, maar de Limburger stond buitenspel. De VAR had die goal dus sowieso afgekeurd. Dennis leek even later de score te openen na een corner, maar zijn viering werd onderbroken door de VAR. Die had een duwfout gezien, tot grote ergernis van de Brugse fans.

Als Racing Genk thuis zou winnen van KV Oostende, staat Club Brugge op zes punten van de leidersplaats. Het loopt ook het risico dat Antwerp alleen tweede wordt.