Zware loting? Dit zijn de mogelijke tegenstanders voor Club Brugge in de EL

Zware loting? Dit zijn de mogelijke tegenstanders voor Club Brugge in de EL

17-12-2018 09:48 Laatste update: 09:48
8

Club Brugge is door een derde plek in de Champions League zeker van Europese overwintering in de Europa League. Makkelijk lijkt het echter niet te worden. De Bruggelingen dreigen een zware tegenstander te loten.

De Bruggelingen genieten niet van een beschermde status bij de loting en komen dus in de groep met de 'mindere' ploegen. De tegenstand dreigt in de volgende ronde dan ook niet makkelijk te worden. Genk zit in de groep met ploegen die een 'beschermde status' hebben, maar kan nog niet uitkomen tegen Club Brugge.

Toptegenstanders
Waar Club Brugge wel voor moet vrezen zijn enkele echte toppers. Red Bull Salzburg, Zenit Sint-Petersburg, Dinamo Zagreb, Arsenal, Eintracht Frankfurt, Dynamo Kiev, Villarreal, Sevilla, Real Betis, Bayer Leverkusen en Chelsea eindigden eerste in hun groep. Zij zijn al een mogelijke tegenstander.

Daar komen ook nog enkele andere kleppers bij. Uit de Champions League eindigden SC Napoli, Valencia, Internazionale en Benfica als 'beste derdes'. Ook zij zijn dus een mogelijke tegenstander van de Bruggelingen. Het zal voor Club Brugge dus meer dan waarschijnlijk niet aanvoelen als een wedstrijd in de Europa League.