River Plate klopt Boca Juniors na verlenging en wint Copa Libertadores

09-12-2018 23:05

River Plate heeft beslag gelegd op de Copa Libertadores. De tweede finalewedstrijd tegen Boca Juniors werd in Santiago Bernabeu pas na verlenging beslist: 3-1.

De eerste wedstrijd tussen River Plate en Boca eindigde vorige maand in een 2-2 gelijkspel. Het tweede duel werd een keer uitgesteld vanwege noodweer en een keer dankzij wangedrag van River Plate-fans, waardoor de wedstrijd is uitgesteld. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond besloot de wedstrijd in het stadion van Real Madrid te laten spelen.

De beladen wedstrijd tussen de rivaliserende ploegen ging in de eerste helft gelijk op. Na enkele kansen gemist te hebben, haalde Boca Juniors vlak voor rust de trekker over. Boca neutraliseerde een aanval van River Plate en sloeg in de omschakeling genadeloos toe via Darío Benedetto: 0-1.

De tegentreffer was voor River Plate het startseizoen om extra gas bij te geven. Gesteund door duizenden supporters zocht de ploeg naar de gelijkmaker. Die viel in de 68e minuut. Lucas Pratto rondde prachtig af na een schitterende combinatie met zijn ploeggenoot. In de blessuretijd kreeg Boca-verdediger Wilmar Barrios zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg het in de verlenging met een man minder moest doen. Uitdoelpunten tellen niet in de Copa Libertadores-finale.

Verlenging
Vroeg in de tweede helft van de verlenging maakte Juan Fernando Quintero namens River Plate een van de belangrijkste doelpunten uit zijn carrière door zijn ploeg prachtig op voorsprong te schieten. Daarna werd Carlos Tevez ingebracht om namens Boca gelijk te maken. In de blessuretijd van de verlenging was de ploeg dicht bij de gelijkmaker, maar een schot belandde op de paal. In de allerlaatste minuut maakte River Plate het beslissende doelpunt: 3-1.