Vanderhaeghe begint uitgerekend tegen Oostende: 'Prachtig verhaal geschreven'

Vanderhaeghe begint uitgerekend tegen Oostende: 'Prachtig verhaal geschreven'

23-11-2018 14:12

Yves Vanderhaeghe zit weekend weer als trainer op de bank in de Jupiler Pro League. De KV Kortrijk doet dat uitgerekend tegen KV Oostende, de ploeg waar hij KVK eerder voor verliet.

"Ik heb een prachtig verhaal geschreven in Oostende waar ik twee jaar coach was en twee jaar PO1 haalde met een vijfde en een vierde plaats. Ik heb er Europees gespeeld tegen Marseille, nadien was er mijn vervroegd vertrek", aldus Vanderhaeghe op de website van KV Kortrijk.

Vanderhaeghe vertrok op een mindere manier aan de Kust, maar daar wil hij niet meer te veel aan denken. "Het was een zuur vertrek met wat wrevel. Ik kijk echter alleen maar positief op die periode want ik heb er veel gewonnen. We haalden ook de bekerfinale."

Gaan voor bekerzege
"Daartoe krijg ik dit jaar de kans om het met KVK over te doen. De subtoppers moeten profiteren van de uitschakeling van de grote ploegen, want tegen Anderlecht en Club is het moeilijker door te stoten, maar die liggen er al uit. Nu is er de thuismatch tegen onze rivalen, een moeilijke clip om te omzeilen maar we mogen erin geloven."