'Ervaren linksback is status in Serie A beu en denkt aan de Jupiler Pro League'

'Ervaren linksback is status in Serie A beu en denkt aan de Jupiler Pro League'

18-11-2018 15:00
13

Met nog slechts anderhalve maand tot de opening van de wintermercato zijn veel ontevreden spelers al bezig met een transfer. Maximiliano Olivera, linksback van het Italiaanse Fiorentina, ziet de Jupiler Pro League als een interessante bestemming.

Olivera zit volledig op een zijspoor bij de nummer negen uit de Serie A. De 26-jarige Uruguayaan heeft sinds de laatste speeldag van het vorige seizoen geen minuut meer gespeeld voor La Viola. Hoewel coach Stefano Pioli tijdens de voorbereiding duidelijk maakte dat er bij Fiorentina geen toekomst meer was voor Olivera, kwam het in de zomer niet tot een transfer. Volgens Tuttomercatoweb is Olivera, die 180 profduels op de teller heeft staan, de situatie nu echter compleet beu en aast hij op een vertrek.

In de zoektocht naar een oplossing, is duidelijk geworden dat Olivera ook open staat voor een Belgische club. Olivera heeft een doorlopend contract tot en met medio 2022, waardoor de transfersom een obstakel kan vormen. Gezien de situatie wordt hij mogelijk toch haalbaar voor geïnteresseerde partijen uit onze hoogste afdeling.