UPDATE: 'Peeters komt steeds stap dichter bij akkoord met Waasland-Beveren'

UPDATE: 'Peeters komt steeds stap dichter bij akkoord met Waasland-Beveren'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 07:30di 13-11-2018 om 07:30

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond na het 2-0 verlies tegen Cercle Brugge afscheid genomen van trainer Yannick Ferrera. De club wil snel werk maken van een opvolger. Bob Peeters zou de topkandidaat zijn op de Freethiel.

Dat meldt Sporza zondagavond. Waasland-Beveren moet op zoek naar een nieuwe coach, want Ferrera betaalde het gelag voor de slechte resultaten in de heenronde. Peeters is een oude bekende van de ploeg. In november 2013 nam hij de fakkel over van Glen De Boeck en hield hij Waasland-Beveren in eerste klasse.

Aan het einde van dat seizoen besloot Peeters echter om aan de slag te gaan bij het Engelse Charlton van Roland Duchâtelet. De voorbije jaren werd zijn naam al een paar keer genoemd, maar die plotse overstap naar Engeland was nog niet verteerd bij enkele bestuursleden. Dat zou nu geen probleem meer zijn.

Peeters zelf zou graag opnieuw op het hoogste niveau aan de slag gaan. Dirk Geraerd, assistent-coach bij Waasland-Beveren, verklaarde eerder dat hij dinsdag al een nieuwe hoofdtrainer op het veld verwacht. Als de onderhandelingen gunstig verlopen, zou dat dus Bob Peeters kunnen zijn.

Lees ook Waasland-Beveren zit niet stil: “Verwacht dinsdag een nieuwe coach”

Update 12/11, 7.30: Volgens Het Nieuwsblad heeft Waasland-Beveren maandag gesprekken gepland met Bob Peeters van Westerlo. Het ziet er dus naar uit dat de opvolger van Yannick Ferrera bijna een feit is. 'Voorzitter ad interim Jozef Van Remoortel nam gisteren contact op met Westerlo. Daar wacht manager Herman Wijnants het gesprek af met zijn trainer', aldus HNB.

Update 13/11, 7.30: Ook Het Laatste Nieuws geeft aan dat Peeters op weg is naar Waasland-Beveren. Het eerste gesprek met Waasland-Beveren zou goed afgelopen zijn. De onderhandelingen worden dinsdag hervat. Niets zou een overgang nog in de weg staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws