Nieuwe competitieregel betekent ook bijzonder goed nieuws voor Anderlecht

Nieuwe competitieregel betekent ook bijzonder goed nieuws voor Anderlecht

29-10-2018 08:02
10

RSC Anderlecht trekt komend weekend naar Waasland-Beveren. Daar moeten de Brusselaars punten zien te sprokkelen. Het zal alvast niet tegen de sterkst mogelijke elf van Waasland-Beveren spelen.

Zo is Floriano Vanzo er door een blessure niet bij. Maar hij is niet de enige. Het wordt sowieso een speciale match voor Davy Roef, eentje die hij vanuit de tribunes zal moeten bekijken. De doelman van Waasland-Beveren mag namelijk niet in actie komen tegen Anderlecht.

De reden daarvoor? De doelman wordt nog steeds door Anderlecht uitgeleend aan Waasland-Beveren. De Waaslanders betalen echter niet het volledige loon van Roef, waardoor die komend weekend niet in actie mag komen tegen zijn moederclub. Tegen Anderlecht zal Kevin Debaty dus meer dan waarschijnlijk het doel verdedigen van Waasland-Beveren.

De kans dat Roef volgend seizoen nog onder de paal staat bij Waasland-Beveren is ook bijzonder groot. Hij mag dan wel gehuurd zijn, maar dat gebeurde dit seizoen mét aankoopoptie. Dat alles meldt Het Laatste Nieuws.