Fluitconcert van de fans, steun van trainer en ploegmaats: Hij geeft zich voluit

Fluitconcert van de fans, steun van trainer en ploegmaats: "Hij geeft zich voluit"

26-10-2018 09:15
25

RSC Anderlecht gaf donderdagavond tegen Fenerbahce een 2-0 voorsprong nog uit handen, het werd 2-2. De pineut bij paars-wit was Pieter Gerkens. Hij lag met een ziekenhuisbal aan de basis van de gelijkmaker.

De Limburger kreeg heel wat kritiek over zich heen van de supporters, maar zowel ploegmaats als trainer springen in de bres voor Gerkens. "Hij heeft zich geëxcuseerd voor heel de groep. Maar iedereen zei meteen dat dat niet nodig was. En dat het iedereen kan overkomen", aldus Hein Vanhaezebrouck .

Ook zijn ploegmaats staan vol achter hem. "Weet je waarom?", reageert doelman Thomas Didillon in Het Laatste Nieuws. "Pieter speelt nooit vals. Hij geeft zich altijd voluit, op training en tijdens de match. Daarom heeft hij het vertrouwen van de hele spelersgroep."

Volgens de Fransman is het trouwens nooit de gewoonte bij Anderlecht om op één iemand te schieten. "Trouwens, waarom zouden we hém nu de steen gooien? De voorbije weken zijn er nóg individuele fouten begaan, maar nooit kwam het bij iemand op om een ploegmaat daarop te wijzen."