Beerschot-Wilrijk legt bom onder 1B: 'Wij spelen match tegen KV onder voorbehoud'

Beerschot-Wilrijk legt bom onder 1B: 'Wij spelen match tegen KV onder voorbehoud'

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 11:00zo 21-10-2018 om 11:00

Het borrelt in Eerste Klasse B. In de omkoopaffaire 'Propere handen' lijkt KV Mechelen de spil van het verhaal. Dat zorgt voor heel wat onrust bij de concurrentie. KFCO Beerschot-Wilrijk neemt het heft in handen en speelt het onderlinge duel zondag 'onder voorbehoud'.

Dat maken de Ratten zelf bekend via de officiële kanalen. 'De club heeft deze keuze gemaakt, gelet op de onduidelijkheid die is ontstaan in het voetbal. De media en het federaal parket berichten immers dat er diverse onderzoeken lopen naar omkoping en niet geoorloofde beinvloeding van wedstrijden. Het federaal parket vermeldt hierbij dat er zelfs sprake kan zijn van een criminele organisatie', somt de club de feiten nog eens op.

'Het is dus duidelijk dat er geen zekerheid is rond de reeds gespeelde en nog te spelen wedstrijden. Ook het competitieverloop en de rangschikking komen hierdoor in het gedrang. Bovendien is het ongeweten wanneer het onderzoek zal zijn afgerond en wat de houding zal zijn van de officiele instanties bij eventuele inzage in het gerechtelijk onderzoek. Kortom, er is een grote onzekerheid over het verleden, het heden en de toekomst van de competitie. Temeer omdat ook andere clubs aangeven onder voorbehoud te zullen spelen.'

Onder voorbehoud, maar met respect
'Uiteraard zal de club elke wedstrijd spelen als een echte en volwaardige wedstrijd maar dus onder voorbehoud gelet op deze omstandigheden', legt Beerschot-Wilrijk uit. 'Wij vragen wel aan onze supporters om te blijven geloven in de eerlijkheid van de vele mensen die betrokken zijn in het voetbal. Supporters van andere clubs kunnen immers aan de huidige situatie niets doen en zijn ook de dupe van deze feiten. Scheidsrechters die elke week hun uiterste best doen, mogen ook niet de kop van jut worden.'

'Al laatste wensen wij nog te melden dat ook op deze wedstrijd er een match delegate is die alles noteert aangaande spreekkoren, en die zowel fotografeert wat er op het veld wordt gegooid als wat er in de tribunes wordt ontstoken aan pyrotechnisch materiaal. De boetes voor de club kunnen enorm zijn. Wees dus ludiek, origineel maar niet kwetsend', eindigt de boodschap.

Poll

Begrijp jij de actie van Beerschot-Wilrijk?

(550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws