FC Barcelona bevestigt: aanvaller maakt definitieve transfer naar Dortmund

FC Barcelona bevestigt: aanvaller maakt definitieve transfer naar Dortmund

20-10-2018 16:13

Borussia Dortmund gaat de optie om Paco Alcácer definitief over te nemen van Barcelona lichten. Zo laat Oscar Grau, de algemeen directeur van de Catalaanse club, weten.

"Dortmund heeft ons al verteld dat ze gebruik zullen maken van de koopoptie voor Alcácer", zei Grau volgens verschillende Spaanse media. Dortmund heeft het nieuws nog niet bevestigd. De Duitse club kan Alcácer voor een bedrag van rond de 23 miljoen euro overnemen. Daar kan nog vijf miljoen aan bonussen bijkomen.

De aanvaller vertrok in 2016 van Valencia naar Barcelona, waar hij weinig aan voetballen toekwam. "Uiteindelijk komt het er op neer dat je beslissingen moet maken", liet de spits eerder al weten tijdens een persconferentie. "Jarenlang bij Barcelona, zonder een leidende rol, ging niet alles zoals ik het wilde. Ik besloot ergens anders speeltijd te gaan zoeken. Ik vertrok om weer gelukkig te worden met m'n spel."

Alcácer maakte tot nu toe zeven doelpunten in vier wedstrijden voor de koploper van de Bundesliga. Voor het Spaanse nationale elftal scoorde hij drie keer in zijn laatste twee duels.