Update: Advocaat Delferière wijzigt verklaring: Hij wist dat wel

Update: Advocaat Delferière wijzigt verklaring: "Hij wist dat wel"

16-10-2018 16:58
40

Scheidsrechter Sebastien Delferière is voorlopig vrij, nadat hij recent werd opgepakt op verdenking van matchfixing. Delfière erkent de eveneens verdachte makelaar Dejan Veljkovic te kennen, maar niets met omkoping te maken te hebben. Dat zegt zijn advocaat Didier De Quevy.

''Hij heeft inderdaad één procent korting op de aankoop van een auto geaccepteerd en erkent een vriend te zijn van Veljkovic. Hij heeft die toevallig ontmoet en wist zelfs niet dat hij een spelersmakelaar was'', verdedigt De Quevy zijn cliënt in een interview met Le Soir.

De Quevy meldt ook dat Delferière zwaar lijdt onder de omstandigheden. ''Hij is er verschrikkelijk aan toe'', aldus De Quevy. ''Hij begrijpt niet wat er gebeurt, ik zag een man in tranen. Het is een schandaal en helemaal buiten proportie. Het vermoeden van onschuld wordt geschonden in dit dossier.''

Volgens Le Soir gaan Delfière en zijn advocaat dan ook voor vrijspraak. Bovendien wil Delferière een proces voor rehablilitatie starten om zo terug te mogen fluiten. Delfière is voorlopig geschorst door de KBVB en het verbod is na drie maanden hernieuwbaar, zo deelde raadsman De Quevy tot slot mee.

Update 16.58 uur: Volgens Guillaume Maebe, journalist bij Het Nieuwsblad, heeft de advocaat van Delferière zijn verklaring ondertussen al gewijzigd. "Hij wist dat hij een makelaar was, maar niet van welke spelers", zou de advocaat gezegd hebben volgens Maebe. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.