Haalt Martinez ex-Rode Duivel terug? Belachelijk om dat niet te ambiëren

Haalt Martinez ex-Rode Duivel terug? "Belachelijk om dat niet te ambiëren"

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 12:15vr 21-09-2018 om 12:15

Roberto Martinez haalde in de afgelopen interlandbreak enkele nieuwe namen bij de Rode Duivels. Voor Thomas Foket was er echter nog geen plaats. Die miste het WK door een hartkwaal, maar hoopt snel terug te keren.

Foket speelt nu bij Reims, waar hij ondanks dat hartprobleem door de medische keuring raakte. Foket hoopt nu terug voor België te kunnen spelen. "Zulke dingen heb je niet zelf in de hand - er komt ook wat geluk bij kijken. Nu, het zou natuurlijk belachelijk zijn om niet langer een plek bij de Rode Duivels te ambiëren", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Foket had misschien wel van pas kunnen komen op het WK, zeker toen Thomas Meunier geschorst was. "Het enige wat door mijn hoofd spookte, was dat ik met die jongens heb samengespeeld. De kleedkamer heb gedeeld. Ik ken die mannen. Daar ben ik fier op. Elke seconde was genieten. Op training voelde je aan alles dat het wereldspelers zijn. Al had ik het geluk om meestal in de ploeg van Eden te zitten."

Met de bondscoach heeft hij een goed contact. "Na mijn operatie heeft hij een paar keer gebeld. Om me veel beterschap te wensen en om me uit te nodigen voor de laatste kwalificatiematch, thuis tegen Cyprus, omdat ik volgens hem mee had bijgedragen aan het ticket voor het WK. Ik vond mijn bijdrage miniem - ik was er een paar keer bij - maar het deed wel deugd om te horen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws