Opvolging verzekerd? 'Drie youngsters maken indruk bij Club Brugge'

19-09-2018 18:00
2

Club Brugge leed dinsdag een pijnlijke nederlaag tegen Dortmund (0-1), maar de beloften pakten wél een punt. Daar werd het 1-1, met een mooie prestatie van drie Brugse jongeren.

Het Nieuwsblad zag onder meer Noah Fadiga uitblinken. 'Vanaf de aanvang van de wedstrijd toonde Fadiga zich bij de les en ook zowel fysiek als voetballend op het niveau van de Duitsers. Fadiga was ook kapitein van de ploeg. Als flankspeler lijkt hij in de voetsporen van zijn vader te willen treden. Hij tekende voor enkele leuke bewegingen en passes, maar beslissend was hij uiteindelijk niet.'

Ook spits Cyril Ngonge (18) deed het lang niet slecht. 'De aanvaller speelde achterin tegen twee torens, maar toonde zich voetbaltechnisch wel stukken beter. Het kansje op het einde van de eerste helft kon sneller afgewerkt worden, na de rust vormde hij een ware gesel voor de Duitse defensie.'

De derde uitblinker was linkerflankspeler Maxim De Cuyper (17). 'De verdediger speelde een aarzelend begin, maar na de rust was hij verdedigend ijzersterk. De Cuyper toonde zich ook fysiek prima door constant de linkerflank af te dweilen en enkele levensgevaarlijke voorzetten af te leveren. Die leverden enkele dotten van kansen op.'