Mboyo over vreemde jaren in Zwitserland: ''Hij is voorzitter, coach, kinesist...''

Mboyo over vreemde jaren in Zwitserland: ''Hij is voorzitter, coach, kinesist...''

09-09-2018 19:20
1

Ilombe Mboyo keerde deze zomer terug bij KV Kortrijk terug in de Jupiler Pro League. KV Kortrijk geeft Mboyo de kans om zijn carrière te herlanceren, nadat Mboyo een opmerkelijke periode beleefde bij het Zwitserse Sion.

Sion haalde Mboyo in 2015 op bij Racing Genk, dat af wilde van de spits. Mboyo kwam bij Sion in aanraking met voorzitter Christian Constantin, die momenteel een schorsing van 14 maanden uitzit, omdat hij een tv-analist tegen de vlakte sloeg.

''De voorzitter van Sion is excentriek. Hij beslist álles. Hij is coach, kinesist, materiaalman,... Op een dag kwam hij naar me toe. Ik had net drie keer gescoord in vier wedstrijden. 'Pelé, ik heb gedroomd over je. Ik denk dat je een nummer tien bent. Zoals Johan Cruijff.' (lacht) Zo gaat dat dus bij Sion'', schetst de 31-jarige aanvaller een beeld in Het Laatste Nieuws.

Na amper zes goals en 28 goals besloot de opmerkelijke voorzitter mee te werken aan een vertrek van Mboyo. ''Ik heb uiteindelijk tegen de voorzitter gezegd dat ik wilde vertrekken - eerlijk als ik ben. Ik zie het voetbal anders dan hij. Hij begreep me. Hij liet me zelfs gratis gaan omdat ik altijd professioneel ben gebleven'', onthult de tweevoudig Rode Duivel.