Kroos hard voor Özil: 'Mesut is een aardige jongen, maar zijn statement is onzin'

Kroos hard voor Özil: 'Mesut is een aardige jongen, maar zijn statement is onzin'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 08:28do 16-08-2018 om 08:28

Toni Kroos heeft in een interview met het Duitse Bild hard uitgehaald naar Mesut Özil. De middenelder van Real Madrid reageerde daarin op de verklaring die Özil gaf toen hij besloot een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. 

Özil stelde in de verklaring 'met pijn in het hart' afscheid te nemen als international en zei dat hij het 'racisme en respectloosheid' niet meer wilde accepteren. Zijn woede richtte zich vooral op de Duitse bond en met name DFB-president Reinhard Grindel. Toni Kroos heeft tegenover Bild voor het eerst gereageerd op het statement van zijn landgenoot. "Mesut is een gewaardeerde speler en had een beter afscheid verdiend. Ik heb vele jaren met Mesut gespeeld en weet dat hij een aardige jongen is. Maar de manier waarop hij afscheid heeft genomen is niet oké. Het deel van zijn statement dat klopt wordt helaas overschaduwd door een veel groter deel met onzin", aldus Kroos.

Kroos is van mening dat Özil te ver gaat in zijn verklaring. "Ik denk dat hij zelf ook wel weet dat er geen racisme bestaat binnen de DFB. Integendeel, we zijn juist altijd erg begaan met diversiteit en integratie. Mesut was daar een goed voorbeeld van, net als veel andere spelers."

Vorige maand kondigde Özil op Twitter het einde van zijn interlandloopbaan aan. De middenvelder haalde vooral uit naar de Duitse voetbalbond. 'Wat mij de afgelopen maanden het meeste heeft gefrustreerd is de houding van de DFB en dan met name die van DFB-president Reinhard Grindel', schreef Özil op Twitter. 'Na mijn foto met president Erdogan werd ik door Joachim Löw gevraagd om mijn vakantie in te korten, naar Berlijn te gaan om vervolgens alles recht te zetten.'

Özil en de Duitse bond gingen met elkaar in gesprek, maar kwamen niet nader tot elkaar. De middenvelder kondigde vervolgens zijn afscheid aan.

Plaats een reactie

donderdag 16 augustus 2018 om 08:41
Dit blijft altijd heel dubbele materie, die altijd wel door iémand verkeerd ingeslikt zal worden. Er wordt al langer niet gekeken naar wat de bedoeling van iemand is, wat telt is hoe dat bij een ander over komt. En dat kàn altijd verkeerd zijn.
Neem nu de verklaring van Kroos. Hoe honorabel hij die ook zou Mogen bedoelen (ik ken de brave man niet, dus ik laat dat in 't midden), alleen al de uitspraak 'wij zijn began met integratie en Mesut was daar een goed voorbeeld van' impliceert op zijn beurt ook dat özil een speler zou geweest zijn die om de een of andere reden 'geintegreerd moést worden'. Niet gewoon een Duitse speler die er gewoon was. Nee, nee, je moet Mesut éérst integreren en pas dan, ... Dàn, als hij geïntegreerd is (wat die integratie ook Moge zijn) dan spreken we verder.

Ik wil hier geen statement maken. Enkel zeggen dat alles altijd dubbel is. Uitspraken zijn tegenwoordig niet zwart of wit. Ze zijn grijs. En 't zijn mensen zelf die ervoor kiezen of ze in dat grijs meer wit of zwart zien.
Vind ik leuk
Wolf1986 +2019
donderdag 16 augustus 2018 om 09:08
Ach ja. Als je de match van zondag zag, kon je eerder stellen dat hij niet meer moest terugkomen. Ander en beter.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws