Een nieuw goudhaantje voor Club Brugge? Hij is straks wereldtop

Een nieuw goudhaantje voor Club Brugge? "Hij is straks wereldtop"

03-08-2018 21:34
10

Club Brugge trok met Arnaut Danjuma Groeneveld een nog onbekende speler aan. De Nederlander kon in zijn eerste wedstrijd voor Blauw-Zwart al overtuigen. Geen verrassing voor zijn beste vriend Tresor Shema.

De twee kennen elkaar al van hun tiende. "En sinds ons vijftiende zijn we eigenlijk onafscheidelijk, we horen elkaar dagelijks", zegt hij in De Krant van West-Vlaanderen.

De twee vrijgezellen wonen nu ook samen. "In Brugge, Denswil woont bij ons in de buurt. En ook met Limbombe hebben we goed contact. Toen Anthony bij NEC vertrok richting Brugge was Arnaut zijn vervanger. Maar ze hadden nog een korte gemeenschappelijke periode in Nijmegen waarin het duidelijk klikte."

België versus Nederland
Danjuma werd deze zomer aangetrokken door Club Brugge, maar er was heel wat meer interesse. "Hij kon in diverse competities aan de slag en bij de Nederlandse top. Maar hij koos bewust voor Club Brugge."

"Je moet weten dat de Belgische competitie bij ons nu hoger aangeschreven staat dan de Nederlandse. En met Club Brugge mag hij rechtstreeks de Champions League in. Ajax moet bijvoorbeeld nog voorronde spelen."

Goudhaantje
In de eerste twee wedstrijden kon Danjuma alvast overtuigen. "Waar hij kan eindigen? Ik ken hem al bijna mijn hele voetballeven en heb het altijd gezegd: hij is straks wereldtop. Maar hij doet het stap voor stap. Eerst bij Brugge bevestigen en ik kijk al uit naar zijn wedstrijden in de Champions League", aldus Shema.