Club-aanwinst legt keuze uit: Belgische competitie staat hoger aangeschreven

Club-aanwinst legt keuze uit: "Belgische competitie staat hoger aangeschreven"

05-07-2018 23:09
1

Club Brugge haalde deze mercato Arnaut Groeneveld op bij NEC Nijmegen, waar hij furore maakte. Die lijn hoopt de Nederlander door te trekken in West-Vlaanderen. 

Groeneveld denkt dat hij meer progressie kan boeken in de Jupiler Pro League dan in de Eredivisie. "Dat vind ik wel. Ik denk dat de Belgische competitie hoger staat aangeschreven dan de Nederlandse, je moet hier tactisch en fysiek meer brengen. Ik ga voor het maximaal haalbare, dus dat is nog eens het kampioenschap pakken", vertelt hij bij Club TV. 

Door te tekenen voor de regerende landskampioen is hij alvast verzekerd van een stekje in de Champions League. Welke clubs zou hij graag treffen? "Ik heb niet echt een voorkeur, als het maar de topploegen zijn. Daar wil je natuurlijk het liefst tegen spelen", aldus de flankaanvaller, die zijn speelstijl ook even toelicht. "Het liefst entertain ik het publiek ook een beetje. Een dribbel vind ik dus niet erg."

Geen reden
Opvallend: Groeneveld speelt bij Club niet met zijn officiële familienaam op het shirt, maar met 'Danjuma'. De Nederlander heeft Nigeriaanse roots, maar weet eigenlijk zelf niet waarom hij die naam verkiest. "Dat heeft geen persoonlijke reden. Dat heeft ook niets met mijn vader te maken, mijn vader is een geweldige man in mijn leven. Dat is gewoon een persoonlijke keuze geweest", spreekt hij zichzelf wat tegen.