OFFICIEEL: Cercle Brugge laat floptransfer na één duel(!) weer gaan

OFFICIEEL: Cercle Brugge laat floptransfer na één duel(!) weer gaan

20-06-2018 13:00
3

Cercle Brugge wil bij de terugkeer in de Jupiler Pro League geen mal figuur slaan. De Vereniging is achter de schermen druk bezig met de samenstelling van de kern en doet spelers die het niet goed genoeg acht voor het hoogste niveau van de hand. Voor Carlens Arcus werd in Frankrijk al een nieuwe club gevonden.

Arcus, een 21-jarige back uit Haïti, vertrekt per direct naar AJ Auxerre, dat zijn komst woensdag aankondigde via de officiële kanalen. De Franse tweedeklasser huurde Arcus het vorige seizoen al van Cercle en wilde hem graag definitief overnemen omdat hij niet weg te denken was uit de basiself. Arcus speelde sinds zijn komst in 30 van de resterende 33 competitieduels de volle negentig minuten. De zesvoudig international wist in zijn eerste periode nog niet te scoren. 

Met het vertrek van Arcus, neemt Cercle afscheid van een typische floptransfer. Arcus streek immers pas vorige zomer neer in Brugge. Toenmalig coach José Riga bevond hem snel te licht en gaf toestemming voor een uitleenbeurt. Arcus speelde wel mee in het bekerduel tegen Temse, dat na verlengingen met 3-1 werd verslagen. Het is en blijft het enige optreden van Arcus in het groen en zwart.