Zorgen over Rode Duivel groeien met de dag: ''Er is meer aan de hand''

Zorgen over Rode Duivel groeien met de dag: ''Er is meer aan de hand''

20-06-2018 12:00
21

Bondscoach Roberto Martinez liet in de aanloop naar het openingsduel tegen weten dat de geblesseerde Thomas Vermaelen weer fit zou zijn voor de ontmoeting met Tunesië. Martinez is echter terug moeten komen op die woorden. Ludo Vandewalle, chef Voetbal van Het Nieuwsblad, maakt zich zorgen.

''Er werd in eerste instantie gezegd dat Vermaelen opnieuw inzetbaar zou zijn voor de laatste oefenwedstrijd tegen Costa Rica, en dat is nu ondertussen toch al anderhalve week geleden'', trapt Vandewalle af. ''Vermaelen heeft tot dusver nog steeds niet met de groep getraind en ik begin me daar nu toch wel wat zorgen over te maken. Het blijft maar duren. We zijn nu al vijf weken na zijn blessure, hè.''

Vandewalle denkt dan ook dat Martinez rondt de pot draait en niet alle info met de media deelt. ''Ik hoop voor het Belgische voetbalelftal en ook voor Vermaelen zelf en het publiek dat Thomas zo snel mogelijk opnieuw inzetbaar is. Maar ik heb toch het gevoel dat er meer aan de hand is. Hij moet op zijn minst een terugslag gekend hebben tijdens zijn revalidatie'', besluit Vandewalle.

Lees ook: Ook tegen Tunesië nog geen Vermaelen: "Wil hem geen druk opleggen"