Japan wint verrassend van outsider Colombia na razendsnelle rode kaart en penalty

19-06-2018 15:56

Japan heeft dinsdagmiddag een verrassende zege geboekt op Colombia. Het werd in Saransk 2-1 voor de Aziaten, die vrijwel de gehele wedstrijd tegenover tien man stonden. Carlos Sánchez kreeg binnen enkele minuten een rode kaart.

Nadat Davinson Sánchez had geblunderd in de achterhoede, kreeg een Japanner de kans om te scoren. Sánchez keerde de inzet met zijn hand en ontving - volledig terecht - een rode kaart. De penalty die volgde, werd koeltjes binnengeschoten door Shinji Kagawa. De rode kaart van Sánchez is de op één na snelste rode kaart in de geschiedenis van het WK.

Japan wist de man-meer-situatie niet verder uit te buiten. Wat heet: Colombia, waar voormalig Gouden Schoen José Izquierdo in de basis startte en Bacca, die andere ex-Bruggeling, op de bank, bleef aardig meedoen tegen elf opponenten en kwam nog voor de pauze zelfs op gelijke hoogte. Juan Quintero, die de geblesseerde James Rodriguez verving, schoot een vrije trap onder de muur door binnen.

In de tweede helft was het wéér een standaardsituatie die een doelpunt opleverde. Een corner van invaller Keisuke Honda werd van dichtbij binnengekopt door Yuya Osaka. Colombia slaagde er in het resterende kwartier niet meer in om iets terug te doen.

De twee andere landen in Poule H, Polen en Senegal, spelen om 17.00 uur tegen elkaar.