'Komst van Guineeër betekent einde verhaal voor floptransfer bij Gent'

'Komst van Guineeër betekent einde verhaal voor floptransfer bij Gent'

09-06-2018 23:19
1

VoetbalPrimeur.be wist u eerder deze zaterdag te melden dat KAA Gent dichtbij de komst van Bahi Franck Henri staat. Henri is een 19-jarige linksachter uit Guinee die als back-up voor Nana Aasare moet gaan fungeren. De aanstaande transfer heeft negatieve gevolgen voor Deiver Machado.

Het Nieuwsblad schrijft dat Machado bij de komst van Henri overbodig is bij de Buffalo's. De Gentse clubleiding zou dan ook al begonnen zijn om een oplossing te vinden voor de 24-jarige Colombiaan, die pas zijn eerste seizoen bij Gent achter de rug heeft. Machado wist echter geen onuitwisbare indruk te maken op de linkerflank.

Machado werd in juli overgenomen van het Colombiaanse Millonarios en kreeg onder Hein Vanhaezebrouck gelijk een basisplaats. De trainerswissel pakte vervolgens slecht uit voor Machado. Yves Vanderhaeghe zag het niet in hem zitten en deed nauwelijks een beroep op hem. Om deze reden bleef Machado uiteindelijk steken op vijftien optredens, waarin hij slechts goed was voor twee assists. Waarschijnlijk komen er dus ook geen duels in het Gent-shirt meer bij.