Bayern-icoon maakt zich zorgen: 'Een avond als deze kan carrière vernietigen'

Bayern-icoon maakt zich zorgen: 'Een avond als deze kan carrière vernietigen'

27-05-2018 10:00
3

Oliver Kahn maakt zich zorgen om de carrière van Liverpool-doelman Loris Karius. De voormalig sluitpost van Bayern München zag zijn landgenoot in de Champions League-finale tegen Real Madrid twee keer opzichtig blunderen.

"Ik heb hier geen woorden voor. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zoiets wreeds heb gezien als in deze finale, vanuit het oogpunt van de doelman", laat Kahn weten aan de Duitse omroep ZDF. "Een avond zoals deze kan een carrière vernietigen", zijn de duidelijke woorden van het Bayern-icoon.

"Hij moet hier mee leren leven", vervolgt Kahn. "Wanneer hij nu goed speelt, maakt dat niet uit. Dan zullen mensen zeggen: 'Ja, vandaag was hij goed, maar weet je nog wat er in die finale gebeurde?'. De taak van een keeper is nooit eerlijk en er is geen troost. Het is de vraag of Karius hieruit kan komen. Hij moet mentaal heel sterk zijn."

Een aangeslagen Karius bood al zijn verontschuldigingen aan bij de Liverpool-fans en zijn teamgenoten. "Ik heb iedereen laten vallen: mijn team, de fans, de hele club. Dit doet heel veel pijn", liet hij weten.