UPDATE: Helden worden anti-helden, Zulte Waregem strijdt met Genk om Europa

UPDATE: Helden worden anti-helden, Zulte Waregem strijdt met Genk om Europa

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 23:16wo 23-05-2018 om 23:16

Sporting Lokeren en Zulte Waregem zijn er nog niet uit wie zondag naar KRC Genk trekt. Na negentig minuten voetballen in de finale van Play-Off 2 staat er een 1-1 op het bord. Beide doelpunten vielen in het absolute slot vanuit een vrije trap.

Voor Essevee begon het treffen aan de Gaverbeek zonder problemen. De troepen van Francky Dury eisten de bal op en speelden grotendeels op de helft van de tegenstander. Pas rond het half uur leverde dat ook kansen op, maar Ortwin De Wolf liet zien waarom Peter Maes zoveel vertrouwen in hem heeft. 

Net toen de West-Vlamingen de strop aanspanden, stak Theo Bongonda zijn eigen team stokken in de wielen. De buitenspeler ging bijzonder wild door op het bovenbeen van Marko Miric, waarop Sébastien Delferière terecht de rode kaart toonde. Zo viel de dominantie van Zulte Waregem weg.

Dol slot
Lokeren kreeg logischerwijze meer voet aan de grond in de tweede periode, maar kansen creëren bleek o zo moeilijk. José Cevallos pakte dan toch eens uit met een heerlijke assist, maar het doelpunt van Robin Söder werd afgekeurd voor buitenspel.

Geen zorgen, dacht goudhaantje Cevallos, dan doe ik het zelf wel. In minuut 89 mocht de Ecuadoriaan zich achter een gevaarlijke vrije trap zetten. De spelverdeler schoot die enig mooi onder de muur door. Boeken toe voor een tienkoppig Essevee, denk je dan, maar niets bleek minder waar.

Ook Davy De fauw mocht namelijk nog aanleggen voor een vrije schop. Even beeldschoon als die van Cevallos werd zijn poging niet, maar zijn trap in de open hoek verdween toch achter de anticiperende De Wolf. Verlengingen dus aan de Gaverbeek.

UPDATE 23u02: Na 120 minuten is er nog steeds geen winnaar in het duel tussen Zulte Waregem en Lokeren. De bezoekers begonnen de verlengingen geweldig, met een heerlijke volley van Lukas Marecek. De Tsjech zette zijn elftal zo opnieuw op voorsprong. Essevee moest zo, met tien man, vol aan de bak.

Dat leverde veel ruimte op voor Lokeren, maar de troepen van Peter Maes weigerde hardnekkig om die situatie te benutten. Daar profiteerde de thuisploeg uiteindelijk van, want in de laatste tien minuten ging het toch nog spoken aan de Gaverbeek. Invaller Ivan Saponjic knikte binnen op voorzet van Alessandro Cordaro, ook al een gouden wissel. Strafschoppen!

UPDATE 23u16: Na zo'n twee uur en drie kwartier spanning heeft Zulte Waregem het geflikt: de West-Vlamingen bikkelen zondag met KRC Genk om Europees voetbal. In de strafschoppenserie misten voor Lokeren zowel Ari Skulason als Marecek al vroeg. Omdat ook De fauw de mist in ging, bleef het echter nagelbijten tot het einde. De verder onzichtbare Hamdi Harbaoui werd dan toch de held en schoot Essevee naar de Luminus Arena.

Plaats een reactie

larédo +1469
woensdag 23 mei 2018 om 22:59
Koop die ceballos Bartje. Hoe rapper hoe liever
[Reactie gewijzigd op woensdag 23 mei 2018 om 22:59]
Vind ik leuk
VeeDeeVee +17596
donderdag 24 mei 2018 om 01:20
Zolang Vanaken er speelt, komt hij niks doen daar. Te goed om op de bank te zitten.
Vind ik leuk
donderdag 24 mei 2018 om 03:41
Word een mooie match zondag. Twee ploegen die graag open en aanvallend voetbal brengen. Met Lokeren zou het typische Maes betonvoetbal weer naar boven komen.
Vind ik leuk
donderdag 24 mei 2018 om 07:06
Toch heeft Sporting Lokeren een mooie PO2 campagne achter de rug, de voorzitter kan tevreden terugblikken. Een voorbode voor een goede seizoen 2018-2019?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws