Frustratie bij Racing Genk: Wij hadden tweede of derde kunnen staan

  Frustratie bij Racing Genk: "Wij hadden tweede of derde kunnen staan"

  Gepubliceerd: zaterdag 19 mei 2018 om 17:15za 19-05-2018 om 17:15

  Racing Genk zoekt al heel het seizoen naar een goalgetter, maar dat was tevergeefs. Mbwana Samatta scoorde nog maar zeven doelpunten en kreeg net als zijn spitsbroeders veel kritiek.

  Van dat laatste had hij echter geen last, vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Die kritiek is aan mij voorbijgegaan. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Genk goeie spitsen heeft. Ik probeer ook in de mate van het mogelijke mijn maatjes Karelis en Ingvartsen te steunen. Maar je hebt zo van die periodes dat niks wil lukken. Jammer. Want mits een beetje meer efficiëntie hadden we tweede of derde kunnen staan."

  Een transfer naar het buitenland lijkt door zijn gebrekkige statistieken onwaarschijnlijk. "Wat mijn ­toekomst betreft, kan ik momenteel niet veel zeggen. Ik lig nog tot 2020 onder contract. Ik ga ervan uit dat ik dat uitdoe", vertelt hij daarover.

  Plaats een reactie

  Reagens +2514
  zaterdag 19 mei 2018 om 17:33
  Onbegrijpelijk dat je na zo een seizoen nog aanspraak wil maken op 2de of 3de plaats.
  Genk heeft kwaliteiten en die schijnen ze zeer goed te kennen. Maar dit Genk heeft ook tekortkomingen en dat schijnen ze daar toch makkelijk te vergeten.
  Vind ik leuk
  zaterdag 19 mei 2018 om 20:13
  Standard heeft een gelijkaardig seizoen als Genk en zij staan daar wel. Dus waarom zou Genk dan niet dezelfde ambitie mogen hebben. Wat Genk en Standard tem winterstop hebben gehad, hebben Brugge, Anderlecht en Charleroi er na gehad, dus waarom zouden zij het wel verdienen?
  Vind ik leuk
  Reagens +2514
  maandag 21 mei 2018 om 13:04
  Standard een gelijkaardig seizoen?
  Het begin misschien wel, maar de voorbije maanden is Standard simpelweg beter.
  Op het einde van het seizoen staat iedere ploeg op de plaats die ze verdient. Van de eerste tot de laatste.
  Vind ik leuk
  maandag 21 mei 2018 om 13:15
  Niet echt, want Genk had 3e plaats verdiend. Anderlecht heeft 13x verloren. Dat zijn 3 matchen meer als Genk.
  Vind ik leuk
  Reagens +2514
  maandag 21 mei 2018 om 14:59
  Maf.
  Het is het aantal behaalde punten dat telt hé. Ge kunt niet zomaar punten schrappen van gelijke spelen omdat u dat beter uitkomt. Genk heeft de 5de plaats verdient op basis van het klassement na 40 speeldagen. Al de rest is zever.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws