'Duitse topclub wil Mignolet verlossen van uitzichtloze situatie bij Liverpool'

'Duitse topclub wil Mignolet verlossen van uitzichtloze situatie bij Liverpool'

10-05-2018 11:26
3

Het staat zo goed als vast dat Simon Mignolet en Liverpool tijdens de aanstaande zomermercato uit elkaar gaan. De toekomst van Mignolet zou wel eens in de Bundesliga kunnen liggen, want volgens Tuttomercatoweb is Borussia Dortmund de eerste club die concreet wordt.

Dortmund bezet momenteel de derde plaats in de Bundesliga, maar straat een straatlengte achter op kampioen Bayern München. BVB wil zich na een moeizaam seizoen serieus gaan versterken. Dortmund heeft naar verluidt Juventus-verdediger Stephan Lichtsteiner al kunnen overtuigen en Mignolet is het volgende target. Tuttomercatoweb meldt dat er al contact is opgenomen met de entourage van Mignolet, omdat de eerste doelman Roman Bürki niet aan de verwachtingen voldoet.

In de zoektocht naar een geschikte vervanger zijn de Duitsers dus uitgekomen bij Mignolet. De Rode Duivel verloor in januari de concurrentiestrijd met Loris Karius en mag en wil daarom vertrekken. Zijn coach Jürgen Klopp, die eerder zeven jaar aan het roer stond bij Dortmund, kan wellicht een goed woordje voor hem doen bij zijn voormalige bazen. 

Mignolet heeft in Liverpool nog een contract tot liefst medio 2021. Het is dus de vraag hoeveel The Reds nog voor hem willen ontvangen. De marktwaarde van Mignolet, die sinds zijn komst in 2013 meer dan 200 duels keepte voor Liverpool, bedraagt volgens Transfermarkt.com momenteel twaalf miljoen euro.