'Zulte Waregem wil clubrecord breken voor zomertransfer'

'Zulte Waregem wil clubrecord breken voor zomertransfer'

02-05-2018 18:10
2

Zulte Waregem huurt momenteel Théo Bongonda van Celta de Vigo. Mogelijk speelt hij ook volgend seizoen nog aan de Gaverbeek. Volgens Sport/Voetbalmagazine wil Essevee alvast ver gaan voor de verloren zoon.

Zulte Waregem wil de aankoopoptie van 1,5 miljoen in het huurcontract van Bongonda lichten. Dat is 500.000 euro meer dan voor de huidige recordtransfer van de club,  Damien Marcq die in januari werd weggehaald bij KAA Gent.

In Spanje heeft Bongonda nog een contract tot 2019, maar Celta rekent niet meer op de diensten van de 22-jarige Belg. Zulte Waregem moet wel nog een akkoord met de speler zelf vinden. De club zit volgende week alvast samen met de makelaar van Bongonda, Fouad Ben Kouider.

Bongonda brak destijds door bij Zulte Waregem. Celta nam hem in januari 2015 over voor 1,25 miljoen euro, maar in de Primera Division kon onze landgenoot zich niet doorzetten. In de eerste zes maanden van dit seizoen verhuurde Celta Bongonda aan Trabzonspor. Ook dat werd geen succes. Zulte Waregem haalde hem daarna uit de vergeetput.

Lees ook"Een verlengd verblijf bij Zulte Waregem sluit ik niet uit"