'Mechelen haalt zijn slag thuis, Anderlecht betaalt 'recordbedrag' voor Cobbaut'

'Mechelen haalt zijn slag thuis, Anderlecht betaalt 'recordbedrag' voor Cobbaut'

26-04-2018 07:17
5

Woensdag stelde RSC Anderlecht trots Elias Cobbaut (20) voor. Marc Coucke was duidelijk in zijn nopjes met de komst van de jonge Belg, maar moest zijn portefeuille wel bovenhalen om hem weg te halen bij KV Mechelen.

Ondanks dat KV Mechelen zich niet wist te handhaven in de Jupiler Pro League stond het sterk tijdens de onderhandelingen. In het contract van Cobbaut was er geen rekening gehouden met degradatie en de speler lag in het AFAS Stadion nog onder contract tot medio 2021. Daarbij wilde niet alleen Anderlecht de verdediger strikken. Ook KRC Genk en Club Brugge toonden naar verluidt meer dan gewone interesse.

Uiteindelijk kwamen KV Mechelen en RSC Anderlecht een transfersom overeen van drie miljoen euro. Daar kunnen nog bonussen bijkomen, die kunnen oplopen tot 500.000 euro. Die bedragen maken van Cobbaut meteen de duurste Belgische transfer van Anderlecht voor een speler van onder de 21 jaar.

Over Gerkens, niet voorbij Mitrovic
Met zijn transfersom stoot Cobbaut Pieter Gerkens van de troon. Voor hem betaalde Anderlecht vorige zomer 1,5 miljoen euro aan STVV. De duurste belofte is Cobbaut niet. Dat blijft Aleksandar Mitrovic. Voor de Serviër betaalde Anderlecht vijf miljoen euro toen die op negentienjarige leeftijd naar het Astridpark kwam.

Lees ook'Spanjaarden vergeten Genk-speler en komen uit bij Anderlecht'